Magyar Vadgazdálkodási Szakértők
Országos Egyesülete

Rólunk

2013. november 12-én megalakult egy olyan igazságügyi szakértőkből és szakemberekből álló szakmai szervezet, mely elsődleges célkitűzésként a magyar vadgazdálkodás kiemelkedő szakmai képviseletét és nemzetközi hírének megőrzését, valamint a vadgazdálkodási szakértők összefogását, szakmai képzését, továbbképzését és érdekképviseletét jelölte meg.

Célja, hogy megfelelő szakmai alapot szolgáltasson, és tevékenyen részt vegyen a vadgazdálkodást szabályozó, érintő jogszabályok kidolgozásában, véleményezésében. Az Egyesület célul tűzte ki olyan rendezvények megszervezését és lebonyolítását, amelyek során a képviselt szakterületek munkásságát bemutathatja, és az érdeklődőkkel megismertetheti, ezzel is minél szélesebb körben elfogadottabbá téve a magyar vadgazdálkodási szakértők munkásságát. Mindezek közül talán az egyik legsürgetőbb kérdés a vadkár kérdése.

Az alapító tagok egytől-egyig gyakorlott igazságügyi vadgazdálkodási szakértők, egyetemi oktatók, kutatásban gyakorlattal rendelkező szakemberek, akik a vadgazdálkodási szakterületet nem csak elméleti síkon képviselik, hanem a mindennapi gyakorlatnak is részesei. Részt veszünk a vadkárfelmérés gyakorlatában szinte nap, mint nap és részt veszünk számos bírósági szakaszba jutott eset megoldásában is. A napi munkánk mellett arra törekszünk, hogy a vadgazdálkodás és koncentráltan a vadkár problémáira megoldásokat találjunk. Pontosabb felmérési módszereken, szakértői módszertanok kidolgozásán, jogszabály módosítási javaslatokon dolgozunk. Legfőbb törekvésünk szakmai értékeket teremteni és ezzel a magyar vadgazdálkodást és annak megítélését, hírnevét javítani.

Magyar Vadgazdálkodási Szakértők
Országos Egyesülete
IntroWeb | 2015 - Weboldal készítés, SEO